Automate your Marketing
with Womplify




 
junaidah's FotoPage

By: junaidah mj

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Monday, 8-Jun-2009 03:48 Email | Share | | Bookmark
Suasana di Hari Majlis Menyambut Menantu...30 Mei 2009

serius...berdiskusi..
 
dah ready nk jalan..
View all 15 photos...
Assalamualaikum...

Alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi..kedua-dua majlis sempena meraikan perkahwinan kitorang dah selesai..erm..i'm glad to announce that this is my first day smbung keje balik after seminggu bercuti (nangis boss kalo dgr nih..."dedikasi" betul staf die..hehe)..huhu..so, i'd like to upload memane gmbr yg dpt kutip dari sepupu sepapat abang..hehe..tapi sume gmbr ni dari belah abang je (kecuali yg pro nyer photographer tak dpt lg..), yg belah kelate punye rmbongan tak sempat dicilok lg...nanti balik kelate baru berurusan...

Kalau nk diikutkan, sgt meletihkan sbb kenduri kali ni barulah aku betul2 active and terlibat dalam persediaan kenduri ni..(kalo nk di compare dgn yg kat klate dulu...)lagipun, feel so great sbb ramai family dari kelate datang utk majlis ni...14 kereta...10 kereta sume tido kat Sime-Eco Retreat yang hanye lebih kurang 200 meter jer dari umah aku...dari ari jumaat lg aku ngan kak nita kalut memasak mknan yang simple nk bg diorang dinner ari jumaat tu..sume 7 bilik chalet kitorang amik mlm tu..yang mana geng2 veteran (termasuk mok esah, mak long, mak cik mah, pak cik yee, n sume family aku), sume tido kat umah aku...

Esok paginye kul 9.15pg dh gerak g serting (termasuk abg) sbb die pun kene terlibat sama didera oleh aku utk tolong sekali memasak n preparation utk ari jumaat tu...bile dh serting around 11.30 a.m (setelah 3 bijik kete sesat..termasuk mat yeh..hehe)..aku ngan abang trus make up..yang lain tunggu kat umah makcik milah (jiran abang)..12. 40 pm baru berarak dgn iringan kompang...hehe..(aku tetap heppy walau kene marah ngan makcik kompang sbb almbt berarak..rilek ar makcik..janji 12.30pm..lewat 10 minit je) by the way, disiplin yang ditunjukkan oleh geng2 kompang makcik tu patut dipuji sbb menepati masa...mmg aku akui, disiplin yang paling penting..chaiyok2..

setelah siap bersanding...trus mkn..tapi amat menyedihkan sbb hanye 2 sudu nasi saje diletakkan dlm pinggan aku ngan abg..ulangan ...2 SUDU nasi sahaja..mesti diorang ingat pengantin tak lapar..tapi sbnrnye mmg dh lapar giler..memandangkan mjlis kali ni kat umah abang, maka tentu2 lah aku malu nk mintak tmbh...so,,,makn je la apa yang disediakan..walapun udang2 yang besar (betul2 kat dpn mata aku) seakan-akan memanggil aku utk mkn je diorang, tapi aku tetap kene maintain ayu..abang lak tanpe ingat kat aku yang duduk kat sebelah die ni, trus mkn udang tu non-stop...oh tidak...zuhair yang duk sebelah kanan abang pun mkn byk giler...hampeh tul...

dalam kul 3 sume family aku dr klate dh bertolak balik..4 kete g umah kak nita kat seremban n the rest sume dh berpecah bawak haluan bercuti masing2..bile lagi nk bercuti ngan anak2 kan, asek duk kat kg pun bosan gak..so, yang lain trus g bercuti ngan anak2..aku pun ditinggalkan d umah abang...isk..isk..


oklah, mls dh nk membebel kat sini..layan jer gmbr2 tu ek..nanti ade mase aku upload lg ar...babai...

p/s : utk kak ayu ngan abe edi, ape kate bukak la account fotopages gak..bole upload gmbr2 kenang-kenangan..mane tau komputer kat opis korang rosak ker..kat internet still dpt trace gmbr2 yg dah upload kan..hehe


Saturday, 16-May-2009 01:28 Email | Share | | Bookmark
Jemputan Majlis Perkahwinan..Firdaus & June

card_muke depan
card_muke belakang
Assalamualaikum....

InsyaAllah pada 30hb Mei ini, majlis perkahwinan kami di sebelah pihak lelaki akan diadakan di Bandar Seri Jempol, Bahau, Negeri Sembilan..Maka kami di sini nk menjemput rakan2 n kawan sekerja kami semua utk turut sama hadir dan memeriahkan majlis nanti..di sini kami attachkan kad jemputan kawin..maaf sgt2 kalau ade yg tak dpt kami hubungi personally or pos kan kad kami...tq so much...






Sunday, 5-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Scientific Expedition to Tasek Bera

Assalamualaikum..

Alhamdullilah, finally sempat gak amik ms sekejap utk update FP ni..erm...3-5 april cukup bersejarah bg department bio..kitorang pegi ke tasik bera utk collect sample dr sana..kitorang buat collaboration dgn department environment n RAMSAR...best sgt..kami geng2 lecturer duduk kat Persona Lake Resort...bilik mengadap tasik...hehe..

Sebenarnya scientific expedition ni utk bwk stdnt2 bio yg amik subject environmental monitoring..so, stdnt n lecturer same2 kene kuar g buat sampling air sungai n tasik utk buat test..Adelah lab yg kecik dan comel "diwujudkan" dkt office RAMSAR Jabatan Perhilitan kat Tasik Bera tu..

Yang bestnye..at least, smpt gak merasa pi 2 Route..Route 1 sgt menarik sbb naik bot...walaupun takut2, kene gak naik p amik sample..aku sebot ngan diyana...kalau bab2 bot ni, dialah yg paling suka...tp Route1 tu hari yg last p..hari 2nd tu mmg kene ikut pi Route 3..syok gak..naik 4WD en. zahid n en. azrin..pi carik air2 sungai kat dlm kg org asli n masuk estate2 sawit kat felda bera tu..teringat lak kat kg..sape cam nak masuk jln g kebun abah..hehe..

kat resort, aku duk sebilik ngan kak farh n kak za..bak kate diyana, geg2 isteri mithali..(ameennn..)..diyana duk ngan nadia, n nik ida mardiana..(hehe..perasan tak, nama nk dkt2 sama)..mmg patutla sebilik pun kan...cume yg tak berapa best sbb ms 2nd day tu bilik en usop, en azrin n en zahid masuk ular...cobra lak tu..en azrin yg nmpk..pastu diorang trus pindah..tp dlm best2 duk sna pun, still rindu gak r kat abg..hehe..baru kawin 3 minggu, dah kene tinggal sorang2..(tp utk 3 hari je)..utk bg lagi sayangla katekan..hehe

otw balik, abg amik kat pasir besar,mmg penat giler..smpai kat umah pun dh lewat...berenti tapau bege tgh jln utk isi perut..since abg balik kg., ibu ade bg ayam smbl ngan ikan goreng..itupun habis gak kitorang mkn..so, tak yah msk dah..harap2nye next time akan ade lg buat xpdc cmni...barulah luas pemandangan..sorilah tak smpt lg upload gmbr sbb aritu tak bwk kamera..kene amik ngan Diyana dulu, baru boleh upload..share2 gitu

p/s : InsyaAllah one day ajak abg g sane gak..die yg suke tasik, tp aku lak yg smpai dulu..tgh pk2 gak ni nk g honeymoon kat ner..hehe


Thursday, 2-Apr-2009 09:26 Email | Share | | Bookmark
our engagement

name kuih ni..kuih comel..comel kan??
buku omputih..utk abg..
 
View all 19 photos...
salam,

ari ni saje nk uploadkan gmbr2 mase kitorang bertunang aritu..bknnye ape..saje je utk memori bersame...kami bertunang genap2 4 bulan be4 kami kawin..erm..sumenye ma yang sediakan.kebetulan plak ms tu buat sekali ngan knduri kesyukuran sbb ma ngan abah nk gi menunaikan haji + khatam al-quran juzailah..n pd mase tu jugak la, 1st time abg smpai kat kg kesayanganku itu..hehe..excited gak r..mane tak nyer.nk jd tunangan org..hehe..tp tensen sbb kene gak ber"make-up"..nape lah bile kawin ngan bertunang mesti kene make-up..kenduri kami ni mmg sederhana je..yg aku tau ms tu, cpt2 la settle majlis tu sbb nk cpt2 remove make-up aku..tak suke nye pakai bulu mate palsu aku..hehe..

dlm kul 3.40ptg, mjlis pertunangan pun start.since family abg sume tumpang tido umah mak esoh, make ms majlis pun abg kene gak tunggu kat umah mak esoh..tak leh naik umah aku..huhu..lepas sume dh selesai, barulah abg boleh salin baju n berposing ckit..pastu, satu family abg g bershopping sakan kat RP.

abg stay kat umah mok esoh smpai pg esoknye. Diorang bertolak balik around 8 a.m.Ms tu aku dh jadi tunangan org (yahoo...!!!..tp berdebar gak sbb org ckp ms bertunang byk dugaannye...)aku hanye mampu berdoa biarlah hubungan kami ni dberkati oleh Yang Esa..ameen..

kat sini adela few gmbr ms majlis kitorang aritu..temanye purple sbb satu2 nye perkare yg aku decide utk mjlis tu adelah warna tema majlis sahaje...(tak lebih dari tu..hehe)


Tuesday, 31-Mar-2009 07:10 Email | Share | | Bookmark
Our Wedding

En. Firdaus dan Pn. Junaidah(percayelah yg tgn ayo ms ni sejuk)
14Nov08 (our engagement); 14March09 (our wedding)
baru abis berdebar..alhamdulillah
View all 29 photos...
Assalamualaikum...

Alhamdulillah, akhirnye kami disatukan pada 14hb Mac 2009 yang lalu dlm majlis serba sederhana kat kg. aku (poyos punye ayat)..disebabkan kegagalan aku mengurus masa dengan baik, maka lambat la aku meng"upload" gmbr2 kami..huhu (lepas puas kene marah ngan sume aleya,sinyataya and zuhair)..so, utk 1st time nye aku pun balaja la FP ni ngan Miss D..erm name glamor diyana kat MICET kesayanganku ni..hopefully hasil pembelajaran drpada Miss D ni, FP ni akan menjadi diari kehidupan kami berdua sbg suami isteri...ameen..



[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net